söndag 22 september 2013

I lost my heart to Åre

Magiska bilder från en magisk dag i Åre. En heldag på cykel i närkontakt med Åres vidunderliga natur. Så hisnande fint.


Morgondimman lättade och solen kikade fram precis när vi klev utanför dörren. Se hur den sista dimman, som ett tjockt duntäcke, lyfter och lättar från vattnet.


Okidoki - lets do this. 


Men först ett stopp på Åre gräddat för frukostmackor och matsäcksmackor.


Sen bar det upp, upp upp. Upp till Björnen där vår slinga för dagen hade sin start. Vi valde att köra Åre Extreme Challenge-banan; den sträcka man cyklar under ÅEC.


Men då kom jag på att jag var hungrig och dessutom gärna ville se Copperhill mountain lodge. Med en hel del övertalning fick jag med Niki upp. Väl uppe var det värt all svett, för mätaren stannade på 11km och de allra flesta var rakt uppför. En sån utsikt!



Jag uppskattar sånt som är riktigt snyggt och fint och Copperhill är ett mästerverk. Design när den är som allra bäst. Fick senare höra av vår värdinna att det kostat 750 miljoner att bygga och att första konkursen var ett faktum efter bara något år. 


Titta! Allt trä mixat med sten och inslag av koppar; all luft och så underbar loungekänsla till det. Monokromt och vissa tydliga avbrott, tex den knallröda lampan. I love it. 




Bourguignon på älg


Och lokalt lördagsgodis. Mmmmmm vad gott det var.


Fjällbäckar som bryter den annars så öronbedövande, stora, vilda tystnaden med sitt lätta porlande.


Myrar och mossor. 


Ännu inte helt slut på sommarens blomster.


Gott om blöta partier att fastna i. 


Just lovely



Sportar en röd, fin, heldämpad med grymt bra växelsystem. 


Näcken kallar mig. Kraften är för stark, för oemotståndlig. Av med alla kläder och ner i det kalla, klara, friska. Nakenbad i fjällbäck - obeskrivligt fint. 


Niki fyller på vatten.



Kompisar i skogen.



Paus på fjället. Macka och liten värme-brasa. Hur mysigt?


Åre by har många fina ställen att välja på när det gäller mat. Vi fick förstklassig mat på Werséns med innanlår av ren och amarone till det. Fint som snus efter en hel dag i skog och mark.