lördag 28 september 2013

AAaaaaahhhh....höstlördag!

Varning, varning; här kommer ett halleluja-inlägg!

Vad mysigt det är med höst - det är så fint! Som för att fira av sommaren, bäddar naturen in oss alla i varma, mysiga färger; orange, gul, röd, brun. Kanske är man för upptagen med att inse att sommaren tar slut, men om man verkligen stannar upp så är det så fint. Det doftar gott också; höstigt, jordigt och friskt. För den som gillar naturen, finns det mycket man kan göra på hösten. Plocka bär och svamp. Plocka nypon och laga egen nyponsoppa kanske? Samla fina löv. Ta hand om sin trädgård och stöka undan. Bara gå i skogen och titta. Ska vi ha en riktigt fin höstdag idag?

Idag är det dags för Martin Söderström International i Uppsala. En tävling i dirt där världens bästa cyklister kommer trixa sig ner från slottet, hoppa över Dag Hammarskölds väg och vidare ner i botaniska trädgården. För det första är det kul att Uppsala stad gör detta och gör plats så centralt. Riktigt kul! För det andra är det helt makalöst att min lilla kusin, Martin, som förvisso satt försjunken i cykelkataloger och drömde om cykelkomponenter under hela sin uppväxt, men ändå, har blivit så stor. Det går inte att slå upp en enda cykeltidning utan att han är med i reportage eller på bild. Han har tusentals fans och är i topp tre i världen. Han reser minst 250 dagar om året runt på olika tävlingar eller photosessions och är helsponsrad av en hel rad stora företag.

Tyvärr är han skadad nu och kommer inte kunna ställa upp i sin egen tävling, men jag kan tänka mig att är rätt nöjd ändå.



I veckan som kommer sticker vi ner till Kroatien en stund för att hälsa på farmor och farfar och reka lite locations inför vårens träningsresa. Vi vill att DU följer med - gör det! Det blir oförglömligt. Det ska bli härligt att komma dit så här när sommaren är slut. Det brukar kännas väldigt lugnt och stilla, nästan melankoliskt, men ändå väldigt fint.