söndag 10 augusti 2014

Ride of hope

Idag var dagen då vi cyklade med Ride of hope till förmån för Barncancerfonden. Det är något jag velat göra i flera år men inte fått till förrän idag. Christine och Mia hade redan styrt upp och jag kunde haka på. Anders med - vad kul!

Vi tog (höll på att missa) 7.54-tåget in till Uppsala, med cyklar, ryggsäck å allt. Jag var bara tvungen att köpa en kaffe på Pressbyrån och med den i handen promenerade vi tre i morgonsolen upp mot slottet. När min kaffe var slut hoppade vi upp på cyklarna och cyklade ut till Lidl i Gottsunda. Lidl sponsrar Ride of hope och hur de ställde upp - riktigt föredömligt. 

Vi skaffade startplats och Ride of hope-kläder alla tre och skickade därmed ca 750.- var till Barncancerfonden. 

Vi gjorde ett nybörjarmisstag, som faktiskt inte spelar någon roll i sammanhanget; vi hade lite för stor respekt för vilken startgrupp vi valde. Vi valde en lagom men skulle helt klart tagit en snabbare. När vi väl kom igång var det lite väl långsamt. Och lite väl ostrukturerat. Men det är inte ett lätt jobb att styra ihop ca 20 kompletta främlingar som godtyckligt valt startgrupp, till en välfungerande, homogen klunga. MEN, poängen och fokuset denna dag var barnen; saken, pengarna till Barncancerfonden. 

Efter en riktig snackerunda i 8,5 mil på slingriga vägar i strålande sol, gick vi i mål i Hagaparken. Där väntade massor av god mat. Efter cykling smakar det extra bra med mat. Grillad kyckling, majs mm. 

Sen kom det bästa, tycker jag. Vi drog till planet fitness Norrtull och duschade. Frescha och fina rullade bi sen vidare ner mot Stockholmsstan. Vi gled ner till Odenplan, Vasaparken och bort till Stockholm glass. Världens mysigaste stund fick vi. Lite fika, lite prat, vänner och cykling. Så fint det kan bli. 

Och BÄSTA UL SL tillåter cyklar på tåg, så lätt som en plätt rullade vi ner till Karlberg och hoppade på tåget och for hem.








Depåstopp Lidl Märsta med massor av fika!





Middag i Hagaparken efter 8,5 mil.