söndag 24 augusti 2014

Kolmården

Äldsta dottern har ett brinnande intresse för djur och natur så när hon nu fyllde tio i fredags, drog vi till Kolmården för att fira hela helgen. 

Vi fick en supermysig helg och det var verkligen fint och rörande att få komma så nära alla dessa vilda djur. Jag har både gråtit och skrattat för flera veckor under helgen. Så mycket kul och så mycket fint. 

Jag tycker så klart att djur hör hemma där de har det som allra bäst, i det vilda. Men verkar verkligen som att djuren i parken har det förhållandevis bra. Det är pigga och aktiva, de förökar sig och vissa  av dem stannar för att de är trygga och får gott om mat. 

Det Kolmården verkligen lyckas med är att lyfta fram den stora uppgiften för oss människoapor - att värna vår miljö och alla jordens arter. En viktig uppgift som är bra att banka in i alla barn och vuxna som besöker parken. 

Att se delfinshowen och beröras av dessa magiska, helt underbart fina varelser fick mig att fundera över alla mina val i livet. Kanske ge upp allt i utbyte mot att få vara med delfiner?