torsdag 8 augusti 2013

Beat; 50% bean 50% meat

För ett tag sedan läste jag om Anna-Kajsa och
hennes smarta tänk kring kost och hälsa för en
bättre framtid för både människor, djur och natur.












"Vi måste äta mindre kött" hävdar hon och har
därför utvecklat en produkt hon kallar för beat.
Beat är ett livsmedel som ska se till att vi drygar
ut hälften av vår köttkonsumtion med grönsaker;
med bönor. Bönor är ett mer klimatsmart val av
föda och för hälsans skull skulle de flesta må gott
av att äta mer vegatabilisk mat.

Anna-Kajsa har testat sin produkt på sin egna barn,
genom att mixa bönor till en smet och blanda denna
med köttfärs när hon lagar tex hamburgare eller
andra köttfärsrätter. De märkte ingen skillnad,
och fick på så vis, smärtfritt, i sig hundra procent
mer bönor än vanligt.

Hon har även testat på skolbarn
i lunchbespisningen, och 70% av barnen kunde tänka
sig att få beatburgare igen i skolan. 40% ville ha
möjlighet att köpa beatburgare hos de stora hamburger-
kedjorna, varför ett brev med en utmaning sändes till
max, mc donalds, burger king m fl.

Om du vill kan du läsa mer på hemsidan;
http://www.eatbeat.se/

Om du vill kan du lobba för att beat införs i skolan.

Till vardags, om man glömt köpa beat,
går det ju bra att införskaffa bönor och
ta med sig tänket; hälften böna, hälften kött. Hur
enkelt som helst när du lagar köttfärs, cili con carne
och även hamburgare. Mixa till en smet och blanda i,
eller häll i hela bönor. Det går för övrigt väldigt
bra att riva ner morötter och squash för att dryga
ut maträtter med köttfärs.

Lycka till och beat it!