söndag 27 juli 2014

Friidrott

Våra barn tränar inte friidrott. "Det gööör inget", sade Gunnar, "för barn i den där åldern räcker det oftast med att de är lite allmänt spänstiga." Ok, tänkte vi, då hakar vi väl på Gunnar och kusin Nike på friidrottstävling då. I Leksand, närmare bestämt. 

Som så ofta i vår impulsiva familj, drar vi iväg hela gänget på studs. Skor och kläder fick vi fixa på vägen. 

Nike var verkligen supertaggad på att tävla och hade bestämt sig för pallplats medan våra barn ju var där för att prova på, bara på kul. 

Som förälder var det otroligt kul och spännande att vara med och titta, peppa och heja på barnen och blanda in så mycket bad och skoj som möjligt - det är på kul och ned lust och egen vilja, inget annat. 

När alla barn tagit sig igenom sina grenar var i alla fall jag helt slut :) Gunnar gjorde ett makalöst bra jobb med att coacha alla  barn fram till och igenom alla grenar. Och Nike fick som hon ville - två brons och ett guld fick hon med sig hem.

Elias genomförde 60 meter vilket var stort för honom. Sen vann han en ryggsäck och blev supernöjd. Förvisso på lotteri. Men det tror jag inte han brydde sig om. Maja sprang, stötta kula och hoppade längd, och fastnade mest för det senaste. Oliven sprang 60m och 400m och överraskade alla med att genomföra och snabbt dessutom. 

Jag tror på att introducera barn till många olika aktiviteter och låta dem känna att de i alla fall har provat. Det de verkligen gillar kommer att komma fram med tiden, lättare så om de får prova mycket. 


Vårat gäng. 


Genomgång och upprop.


Kolossalt varmt! Mycket skugga och mycket vatten till de tävlande.


Oliven - så snabb!


Nike, start 60 meter. 


Idde, nyvaken, i trosor och tröja. Redo för 60 meter :)


Elias, en sprinter!


Nike på kula - tog brons. 


Sanna Kallur i rosa top - JÄTTESNABB!


Maja kastar kula. "Tänk vad bra jon kan bli om hon börjat stöta istället för att kasta", sade Gunnar.


Maja längd - jättekul!


Nike på 400 meter. Jag fattar inte vart hon fick krafterna ifrån, med på kanontid sprang hon in som tre. Helt makalöst bra. 


Gunnar - en riktig sportnörd! Engagerad som ingen annan. 


Camp formtopp.


Nike längdhopp.


Nike på pallen efter 400 meter. 



Nöjd, glad, lättad!



Badaaaaaa!!!!