tisdag 7 juli 2015

When in Vienna

Så kom vi då fram till Wien; den omtalade staden i Österrike. Vi kom fram på onsdag kväll och fick först en häpnadsväckande tur med bilen runt om hela staden med dess makalösa byggnader och arkitektur. Man tappar verkligen hakan över alla gigantiska byggnader, den ena större och tjusigare än den andra. Det är häftigt att få vara i och uppleva en stad där så många historiska människor levt sina liv. En stad som haft sådan påverkan genom åren.

Senare, när vi checkat in på vårt hotell, tog vi en kvällspromenad ner på stan och igenom i stort sett hela Wien. Elias var trött och jag hade höga klackar, så man kan lätt säga att det blev en timmes träning att gå med honom på axlarna i klackskor.

Vi skulle bara hitta en snygg men enkel pizzarestaurang eller liknande och hur osannolikt det än låter, så gjorde vi inte det. Vi gick och gick och såg och såg, men inget bra matställe fann vi. När vi tillslut kom tillbaka till hotellet, visade det sig ligga granne med PRECIS det vi sökt; en kvarterskrog med vedeldad snyggpizza.

Aldrig kommer någon av oss att glömma den hungriga kvällen. Dagen efter gjorde vi Wien på riktigt.  En tjusig morgonkaffe på ett fint torg, promenad genom hela staden, wienserschnitzel så stor att den inte rymdes på tallriken; jättegod, och suuuupergod glass på ett torg nedanför statyn av Gutenberg.