söndag 4 januari 2015

Julafton med perspektiv

Å - det måste få lägga sig ett tag; måste få vila, typ en vecka i fjällen, innan det går att se tillbaka på med klar blick. Men visst blev det fin jul - en av de bästa faktiskt! Så här i efterhand kan jag säga det. Himlans så bra vi hade det, i goda vänners sällskap, från tidig morgon till sen kväll. Det är väl så det ska vara om julen?


Vår icke-feng shui:ade gran. Smal, gles och pyntad med alla jordens olika färger. Fint på något sätt. 



Julaftons morgon - frukost hos oss med nybakade saffransscones, philly, marmelad, ost, skinka, melon, smoothies, kaffe, mm, mm....


Sedan ner till vår andra familj - form! Folk hängde på låser - på julafton! Det berättar något väldigt fint om våra nya traditioner, tycker jag. Träning & hälsa = välmående av bästa slag. 


Jag för min del hade äran att först leda ett yogapass och sedan köra en team-teach med bästa cykelkompis Christine. På julafton! Det känns så fint det. Såklart att formtomten kom och hälsade på. 


Ho ho ho!




Nästa anhalt när form stängt för dagen var spåret. Enligt tradition leker vi loss där så mycket vi kan, innan jullunch mm. I år hade vi lurat med oss ett digert gäng julfirare - så kuuuul! Det blev lekar med maxpuls, korvgrillning, varm choklad, bubbel, babbel och det bästa - julorienteringen med fina priser.


Thomas med helt eget Elias-plåster. 


Alva...


...the hot dog. 


Julaftonsmys!


Wurst


Mitt orienteringslag. Under vissa koner låg det treats...


Slutspurt. 


Maja röker fredspipa på årets bästa dag. 


Efter mycket bus  i frostig skog och efter bastu och bad och snörullning,  var det äntligen dags att skåla in julen. I fina julaftonskläder som mormor fixat åt alla barn. 


Och äntligen dags för julbord. Det första. Och enda. 



Nike tänder alla ljus. 


E är snygg...


M är glad...


Jag siktar på "grön som en gran"...


Och sedemera kom ju tomten även till oss. 


Klappar till alla och en var. Mest till barnen dock. 


Simglasögon fur alle.


Lego. 


En kikare. 


Och alla Sverigetomtar var slut så vi fick en från Danmark. Som slängde sig med danska uttryck och gillade öl. Och faktiskt hade både vackra, långa flätor och helskägg. 

Ja, en fin julafton i full fart, sådär som jag gillar. Mycket aktivitet, tre träningspass, god mat och att få vara med familj och vänner. Vad mer kan man ens önska.