onsdag 6 november 2013

Kostkoll

Nu har jag precis utfodrat barnen och lovat dem att skriva det jag sade till dem nyss, nämligen att de är så himla häftiga som alltid äter så bra saker. De frågar alltid efter sallad och grönsaker, knaprar broccoli med liv och lust, vill ha mer bönor och dricker gärna greens. Hur coolt är det?

Naturligtvis är de i övrigt som barn är mest - de älskar pannkakor, ketchup, godis, glass och bullar. Dock är det något vi försöker begränsa till helgerna. I veckorna ser vi gärna att det är så sockerfritt som möjligt och att det finns gott om grönsaker och bra proteiner i maten. Vi satsar på ekologiskt och kravodlat så långt det går - det är en enorm skillnad när det kommer till mer näring och mindre onödigheter. En annan sak vi tycker är viktigt är att laga från grunden. Det är ju ändå enkelt och går rätt fort. På så vis får vi koll på vad det är vi stoppar i oss innehåller - inga konstiga tillsatser, konserveringsämnen, stabiliseringsämnen, E-nummer etc. Dessutom kan man boosta de flesta rätter med extra nyttigheter så som rivna morötter i köttfärssåsen, extra bönor i hamburgaren, linfrön, chiafrön, nötter, grönsaker i ställer för pasta...

Hur tänker ni kring kost och näring hemma hos er?