torsdag 3 april 2014

Praktikanter

Idag har vi varit på praktik. Vi följde med Mia en dag i hennes jobb som foderrådgivade. I dag besökte vi en väldigt fin gård på Värmdö som bedriver djurproduktion i naturbete, alltså ej konstgödslat eller besprutat bete. Med andra ord ekologiskt och kravmärkt och väldigt kärleksfullt.

Det var så klart en alldeles underbar dag. Vilka fina djur och vilken fin gård. Det är något speciellt med djur i allmänhet och med djurbebisar i synnerhet. Vi fick den stora äran att få gosa obegränsat med dem och "hjälpa till" lite i arbetet.

Vid lunch fick vi en pratstund om hur märkligt det är att alla inte väljer att köpa och konsumera bra kött; eller över lag bra, ekologiska och kravmärkta råvaror. Visst är det för vissa en ekonomisk fråga, dåliga varor är ibland billigare, men OM vi bestämde oss för att alla bruk skulle skötas på ett hälsosamt sätt, och vi började konsumera närproducerat, skulle i det i det långa loppet inte bli dyrt utan bra.

Jag fick ett bra tips en app som alla borde använda; den heter Bonde på köpet. Den är gratis! Med denna i telefonen kan du scanna dina varor i butiken för att få ett dirketsvar på om varan är en bra vara av närproducerat och godkänt ursprung eller av annat, mer tveksamt ursprung. Skaffa den - jag gjorde det.