fredag 9 augusti 2013

Rulltårta á la feelgood

Idag är det visst rulltårtans dag.
Jag har aldrig gillat rulltårta!
Dock har jag funnit ett fint, alternativt recept,
till er som helst inte äter en massa socker,
vitt mjöl och annat mindre hälsosamt.
Sockerfri och mjölfri :)
Very LCHF.


Ingredienser:
Botten:
8 äggvitor
100 gr nötter. Välj de du gillar.

Fyllning:
200 gr mascarpone
2 dl grädde eko
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
Färska bär (tex nyplockade hallon)










Gör så här:
Kör nötter i en mixer till ett fint mjöl.
Vispa äggvitorna hårt.
Vänd ned nötmjölet med äggvitorna och blanda ihop försiktigt.
Bred ut blandningen över en hel plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ugn i 15 minuter.

Vänd direkt över botten på ett nytt bakplåtspapper.
Att pensla med kallt vatten på baksidan på det varma pappret,
gör att det släpper lättare.

Vispa ihop mascarpone, grädde och vaniljpulver tills det är riktigt krämigt.
Bred ut fyllningen på bottnen.
Lägg på bär.
Rulla försiktigt ihop.