Ingredienser:
- 100 g smör eko
- 5 dl mjölk eko gammeldags
- 50 g jäst
- 1 nypa salt
- 1,5 dl socker
- 2 påsar saffran
- vetemjöl
- 1 ägg
- 150 g smör eko
- riven mandelmassa
- pärlsocker
Gör så här:
- Smält smör och häll i mjölk. Värm till fingervarmt.
- Häll degvätska över jäst och rör ut tills det löser sig. Tillsätt saffran, socker och salt.
- Tillsätt vetemjöl tills att degen får en lagom fast form och börjar släppa från bunkens kanter.
- Låt degen jäsa i 30 minuter under duk och mixa under tiden smör med riven mandelmassa till en bredbar fyllning.
- Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop till en stor rulla och dela upp i bullar.
- Sätt rullorna i formar, pensla med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Låt jäsa i 30 minuter till under duk.
- Grädda i ugn på ca 200 grader i ca 10 minuter.