1 dl havremjöl (mal havregryn till mjöl i en matberedare)
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk kanel
1/4 tsk ekologiskt vaniljpulver
1/2 tsk salt
3 msk kokosolja (mätt i fast form)
2 stora morötter
6 färska dadlar
3 ägg
Frosting:
75 g lättkvarg/kesella
100 g Philadelphia 3% (eller valfri fetthalt)
Kör dadlar och ägg med en mixer tills det blandas ihop ordentligt. Tillsätt de övriga ingredienser och mixa.
Smörj en form med kokosolja och "bröa" formen med kokos. Fördela smeten i formen och grädda i ugnen på 175 C i ca 45 minuter.
Mixa ihop ingredienserna till frostingen bred ut över den svalnade kakan. Pynta gärna med bär. Jag använde lingon för rätt, prickig look.
Näringsvärde per bit:
170 kcal
6,7 g protein
9,6 g kolhydrater
11,8 g fett