Semlor hör den här årstiden till som tulpaner och spirande vårljus.
Jag är inte särskilt sugen på att äta mjöl och socker just nu, ändå
är det något särskilt med just semlor som gör att de bara måste bakas.
Och ätas. Så här års.
Därför testar jag lite olika alternativa recept. Till min glädje blev de här både fina och goda.
Har bara kommit till själva bullarna, resten får bli sen. Tänkte bjussa på receptet;
Det här räckte till fem lite större bullar. Det fina är frånvaron av gluten och vanligt socker samt mjölkprodukter. Dessutom får du mer protein tack vare alla ägg, klart mindre socker och mandelmjöl tillför ju faktiskt något bra.
- 6 ägg
- 3 msk kokossocker (jag använde stevia strö för det var vad som fanns hemma)
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl smält kokosolja
- 2 tsk bakpulver
- 3 tsk nystött kardemumma
- 4 msk psyllium / fiberhusk
- En gnutta vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält kokosoljan.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Rör ner den smälta kokosoljan.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, blanda väl.
Låt stå och svälla i 5 minuter
Fördela smeten i formarna.
Grädda i ugnen i 25 minuter.
Ta ut semlebullarna och låt de svalna.